Wij zijn Noord Creatives.

Een jong, fris en creatief bureau
gevestigd in dé watersport stad
van Friesland: Sneek.

Over ons

Wij denken mee, visualiseren en ondersteunen bij de meest uiteenlopende vraagstukken; van ontwerp tot visualisatie, wij helpen u graag!

Bij veel van onze projecten laten we ons inspireren door onze omgeving. Denk aan architectuur of de natuur. Het waaien van de wind door een rietkraag, een rimpeling in het water of de stapeling van gebouwen in de stad geven ons inspiratie bij het ontwerpproces en kunnen een speels en spannend effect creëren. We proberen daarnaast altijd duurzame en toekomstbestendige materialen en systemen in onze ontwerpen en 3D modellen te verwerken. We volgen ontwikkelingen hiervan dan ook op de voet.

Bij Noord Creatives werken we samen met een vast team van gedreven en getalenteerde freelancers en ZZP’ers, bestaande uit o.a. bouwkundig ontwerpers, vormgevers, bouwers, technisch tekenaars en video- en fotografen. Zo is er altijd de juiste kennis binnen handbereik om ieder project naar een hoger niveau te tillen.

Nico Grasman

3D ontwerper, grafisch vormgever en oprichter van Noord Creatives

“Van jongs af aan zijn potlood, papier en ik onafscheidelijk. Zo was ik als kleine jongen al voortdurend bezig met het ontwerpen van mijn toekomstige droomwoning. Later ben ik de opleiding media vormgeving gaan volgen en heb ik mij laten specialiseren in 3D modelling en visualisatie. Ik ben daarna als 3D ontwerper aan de slag gegaan bij een gerenommeerde ontwerp studio in de jacht industrie, waar ik na 10 jaar in dienst te zijn geweest heb besloten mijn eigen onderneming te starten.

Bij Noord Creatives houden wij ons graag bezig met ontwerp, 3D modelleren en visualisatie. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij verschillende ontwerpprocessen, dit doe we voornamelijk voor bekende jachtontwerpstudio’s door heel Nederland. Maar ditzelfde werk voeren wij ook uit voor ontwerpers, architecten en bouwers van allerhande gebouwen en constructies op water én land. Daarnaast zorg ik met mijn achtergrond als grafisch vormgever voor de juiste uitstraling van ieder product, merk en presentatie.”