Hallo!

Wij zijn Noord Creatives. Een jong, fris en creatief bureau gevestigd in dé watersport stad van Friesland; Sneek.

Wij denken mee, visualiseren en ondersteunen bij de meest uiteenlopende vraagstukken; van ontwerp tot visualisatie, wij helpen u graag!

Bij veel van onze projecten laten we ons inspireren door onze omgeving. Denk aan architectuur of de natuur. Het waaien van de wind door een rietkraag, een rimpeling in het water of de stapeling van gebouwen in de stad geven ons inspiratie bij het ontwerpproces en kunnen een speels en spannend effect creëren. We proberen daarnaast altijd duurzame en toekomstbestendige materialen en systemen in onze ontwerpen en 3D modellen te verwerken. We volgen ontwikkelingen hiervan dan ook op de voet.

Bij Noord Creatives werken we samen met een vast team van gedreven en getalenteerde freelancers en ZZP’ers, bestaande uit o.a. bouwkundig ontwerpers, vormgevers, bouwers, technisch tekenaars en video- en fotografen. Zo is er altijd de juiste kennis binnen handbereik om ieder project naar een hoger niveau te tillen.

Nico Grasman

3D ontwerper, grafisch vormgever en oprichter van Noord Creatives

“Van jongs af aan zijn potlood, papier en ik onafscheidelijk. Zo was ik als kleine jongen al voortdurend bezig met het ontwerpen van mijn toekomstige droomwoning. Later ben ik de opleiding media vormgeving gaan volgen en heb ik mij laten specialiseren in 3D modelling en visualisatie. Ik ben daarna als 3D ontwerper aan de slag gegaan bij een gerenommeerde ontwerp studio in de jacht industrie, waar ik na 10 jaar in dienst te zijn geweest heb besloten mijn eigen onderneming te starten.

Naast mijn liefde voor ontwerp & 3D visualisatie, waar ik veel tijd en aandacht aan besteed, ben ik ook graag actief bezig. Zo ben ik in mijn vrije tijd veel te vinden in de natuur rondom Sneek en het Sneekermeer. Is het niet wandelend met mijn gezin, dan neem ik wel een duik in het koude water of ben ik aan het hardlopen. Terwijl ik train voor een marathon trekken patronen in de natuur mijn aandacht. Dan ontstaan vaak ideeën voor ontwerpen en projecten waaraan ik werk.”

De kracht van samenwerken

Noord Creatives x Minks Ontwerp

Een belangrijke samenwerkingsverband uit het vaste team van ZZP’ers is er met Minks Ontwerp. Samen zijn wij verantwoordelijk voor tientallen succesvolle ontwerpen van drijvende waterwoningen.

In 2013 begon onze unieke samenwerking. Alwin, bouwkundig ontwerper bij Minks Ontwerp, had een bijzonder idee en zocht een partij die dit kon visualiseren. Sindsdien komen we regelmatig samen om de meest uiteenlopende concepten te bedenken én uit te werken.

We hebben beide interesse in architectuur en duurzaamheid en willen graag vernieuwende, duurzame ontwerpen creëren. We zijn goed op elkaar ingespeeld, dagen elkaar uit en brengen elkaar in balans bij het ontwerpproces. Onze gezamenlijke ideeën zijn soms eigenzinnig en gedurfd, maar ons doel is altijd om doordachte ontwerpen te maken.

Door onze expertise en meer dan 25 jaar gezamenlijke ervaring te bundelen kunnen we een totaal pakket bieden, van ontwerp en visualisatie tot technische uitwerking en bouwbegeleiding.

Graag spreken wij met u af om kennis te maken,
creatieve gedachten te wisselen of om samen te werken.

U ook met ons?

Yes!